SOTAY AZNOR I (02305631)

« terug naar de zoekresultaten
De Colorado bij Alblasserdam op tweede lengte met de Robinson achter de Hasard en St Maria 1 op eerste lengte getrokken door de Hendrik.

De Colorado bij Alblasserdam op tweede lengte met de Robinson achter de Hasard en St Maria 1 op eerste lengte getrokken door de Hendrik.28-04-2007 | Foto: Pieter Boers

De Colorado op de Spaarne Haarlem. De Colorado op de Spaarne Haarlem. De Colorado op de Spaarne Haarlem. De Colorado Vlothaven Amsterdam. De Colorado Vlothaven Amsterdam. De Colorado Vlothaven Amsterdam. De Colorado op tweede lengte met de Robinson achter de Hasard en St Maria 1 op eerste lengte getrokken door de Hendrik. De Colorado op tweede lengte met de Robinson achter de Hasard en St Maria 1 op eerste lengte met de Hendrik. De Colorado met de Robinson Kinderdijk. De Colorado met de St Maria 1. De Colorado Amsterdam. De Colorado Amsterdam. De Colorado wordt geduwd door de Hendrik bij Ameide. De Colorado met de Justitia 1 Amsterdam-Rijnkanaal. De Colorado Minervahaven Amsterdam. De Colorado achter de Portus 2 Loenersloot. De Colorado achter de Portus 2 Loenersloot. De Colorado achter de Rodeur bij Loenersloot op het Amsterdam-Rijnkanaal. De Colorado achter de Rodeur bij Loenersloot op het Amsterdam-Rijnkanaal. De Colorado Sliedrecht.

Scheepsgegevens

Scheepstype Sleepvrachtschip
ENI-nummer 02305631
Bouwjaar 1923
Bouwwerf NV Scheepsbouwwerf de Merwede van Vliet & Co in Hardinxveld
Bouwnummer 148
Tonnage 1005
Afmetingen 61.69 x 9.50 x 2.52
Kopschroef 370 pk van Tiem
Afgevoerd in 2017, bij Auto- en Scheepssloperij Treffers BV in Haarlem gesloopt.
Bijzonderheden Als serie van drie schepen gebouwd voor de Spaanse rederij, die de schepen gebruikte om kolen vanuit Duitsland naar Den Helder te kunnen varen.
Qua lengte gebouwd om te kunnen schutten door de sluis van Purmerend.
Werd de laatste jaren gebruikt voor vletwerk in de Vlot- en Mercuriushaven Amsterdam.

Mutaties

Mutatiedatum 1929
Naam SOTAY AZNOR I
Eigenaar Compania Naviera Soto Y Aznor de Bilbao in Rotterdam
Rederij Soto Y Aznor
Mutatiedatum 1935
Naam TRIO
Eigenaar K. Wolthuis in Amsterdam
Mutatiedatum 1973
Naam COLORADO
Eigenaar C. A. Frederiks in Assendelft