Gastenboek

Plaats een bericht

Heeft u een vraag of wilt u gewoon iets kwijt over deze site? Plaats dan een berichtje in het gastenboek. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, maar de beheerders van Binnenvaart.eu kunnen dat eventueel gebruiken om contact met u op te nemen.

Naam: Frank Versteeg
Datum: 28-05-22 23:31
Leuk om de geschiedenis en een foto te zien van de H128 waarvan wij nog de scheepsbel in ons bezit hebben. :)
Naam: Marcia Jakobsen
Datum: 08-05-22 19:09
Mijn vader heeft vroeger gevaren op het schip de GUIDO-S. Nu word hij binnenkort 80 jaar en zou ik graag een foto van dit schip willen inlijsten.

Mutatiedatum 1970
Naam GUIDO-S
Eigenaar L. & G. Somers in Antwerpen
Rederij Somers
Mutatiedatum 1986
Naam SEOLTO
Eigenaar C.G. Verheij in Werkendam
Mutatiedatum 1990
Naam SEOLTO
Eigenaar Antrolijn BvbA in Antwerpen
Mutatiedatum 1992
Naam DONGESTAD
Eigenaar J.P. de Wijs in Geertruidenberg
Mutatiedatum 2005
Naam MACOMA
Eigenaar Wisse Vof in Rilland

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen.
Naam: Veerpont Willem ex Emmerich
Datum: 07-04-22 15:43
Is er iemand onder de lezers die mij kan vertellen waar de veerpont Willem ex Emmerich is gebleven. Deze pont was vanaf 1954 tot 2010 in de vaart tussen Doornenburg en Pannerden. Op een foto ligt deze pont omstreeks 2015 bij de scheepswerf Tinnenmans bij Maasbracht. Alvast bedankt vor een reaktie. Jos Banning
Naam: Leo van der Horst.
Datum: 31-03-22 15:03
de kop van de morea heb ik gemaakt in Antwerpen
Door Leo van der Horst. met de fam Kellenaers en mijn dochter
uit Roermond . ZIE OP F BOOK.
Naam: Rob Boschman
Datum: 08-02-22 19:04
Hallo, als achterkleinkind van Schipper Gerritsen, ben ik op zoek naar informatie over de Stoomsleper Sancta Maria, desgewenst is een foto beschikbaar.
Tevens benieuwd wie mij meer kan vertellen over Gerrit Damen matroos/ machinist op de Anton beide varend onder de vlag van rederij Schless
Naam: Aad van der Klooster
Datum: 01-08-21 09:01
Sleepschip 'Maas':
Ik heb die foto beter bestudeerd, de ‘naamplank’ is wel grappig: het is een reclamebord! Er staat: ‘Maas’ verf tegen bederf’. Blijkbaar was Maas ooit een verfmerk. Ik denk dat de foto op de Belse Zuid-Willemsvaart gemaakt is. De huizen zien er Bels uit en die klapbrug is wel karakteristiek voor de Zuid-Willemsvaart. De klipper is afgetuigd. Waarom zit hij secuur onder de dekkleden? Die had je op de Zuid-Willemsvaart niet nodig! Zou het zondag geweest zijn? Of een nationale feestdag want in België hebben ze volgens mij nooit ‘zondag gehouden’. Die stoomsleepboot had dus een flinke sleep: vijf schepen. Aan de andere kant van de brug zie je zo’n zelfde pijp, dat zal een stoomsleepboot van dezelfde maatschappij zijn. Er is vast nog wel iemand die weet hoe die maatschappij heette. Twee sleepschepen zijn uitgerust met zo’n draaibare kap bij het stuurrad, de voorste heeft al een echte stuurhut. Het lijkt me duidelijk wie er morgen als eerste door de sluis gaat!
Leuk dat je uit een foto zoveel informatie kan putten.
Groet, Aad
Naam: DirkH.
Datum: 29-07-21 13:38
De photo 24 van 26 met de Bacchus en de Rene Siegfried, waar is dat?
Neue Fahrwasser? Een best gelongene waar vaaren wij langs, fand ik. ;)
Naam: DirkH.
Datum: 29-07-21 13:31
De Bacchus, ENI 4301970 op bild nr. 22 van 26 is er niet in Assmannshausen, dit is in Kaub.
Naam: Jos Hoogesteger
Datum: 29-06-21 19:41
Een aanvulling op de Friedrich Voss: (https://www.binnenvaart.eu/dienstvaartuig/37694-friedrich-voss.html)
-ENI: 02722151
-Breedte 5,66 m
-Diepgang 1,98 m
-Bouwwerf: Krögerwerft in Schacht-Audorf, Duitsland.
-Thuishaven: Rotterdam
Naam: Jeanique Desmyter
Datum: 04-06-21 12:19
Geachte schipper van het binnenschip Dabricy
Namens de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) wil ik u vriendelijk vragen speciale aandacht te hebben voor de frequente aanwezigheid van jeugdige en volwassen roeiers op de Oostendse vaart tussen de Scheepsdaelebrug en de brug in Stalhille.

De roeiers zijn vertrouwd met de vaarregels en houden stuurboord om de professionele vaart niet te hinderen, maar mogen wij u ook vragen om in de mate van het mogelijke vaart te minderen op dit gedeelte van de vaart en zodoende zo weinig mogelijk golfslag ter veroorzaken. Ter hoogte van de roeivereniging staat trouwens een verbodsbord voor golfslag.

Misschien bent u er zich niet van bewust dat roeiboten zeer onstabiel zijn en dat een roeier slechts zijn riemen heeft om het evenwicht te bewaren. Wanneer een schip te veel golven veroorzaakt kan het water in de boot slaan of kunnen de roeiers moeilijk koers en evenwicht houden wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dit probleem doet zich niet enkel voor wanneer een schip met te grote snelheid de roeiboten passeert, maar tevens nog lange tijd nadat het schip gepasseerd is, omdat het water nog zeer lang blijft heen en weer klotsen, vooral tussen de betonnen boorden. Dit maakt het roeien zeer onaangenaam en soms onmogelijk.

De KRB heeft tevens een jeugdwerking, startende vanaf 11 jaar en organiseert jeugdkampen tijdens de schoolvakanties. Dit betekent dat er zich ook jonge en onervaren roeiers op het water bevinden. Zij worden opgeleid in skiff (een mans roeiboot) en ik kan u verzekeren dat het voor deze roeiers echt geen pretje is wanneer een schip te veel golven veroorzaakt.

Wij hopen op enig inlevingsvermogen van uw kant en vragen u dus vriendelijk op het traject tussen de Scheepsdaelebrug en de Stalhillebrug op de Oostendse vaart rustig te varen en zodoende golfslag te vermijden in het belang van de veiligheid van de roeiers.
Rekenend op uw medewerking danken wij u bij voorbaat,

Jeanique Desmyter
Jeugdsportverantwoordelijke
Koninklijke Roeivereniging Brugge
Waggelwater 4
8000 Brugge