Gastenboek

Plaats een bericht

Heeft u een vraag of wilt u gewoon iets kwijt over deze site? Plaats dan een berichtje in het gastenboek. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, maar de beheerders van Binnenvaart.eu kunnen dat eventueel gebruiken om contact met u op te nemen.

Naam: DirkH.
Datum: 29-07-21 om 13:38
De photo 24 van 26 met de Bacchus en de Rene Siegfried, waar is dat?
Neue Fahrwasser? Een best gelongene waar vaaren wij langs, fand ik. ;)
Naam: DirkH.
Datum: 29-07-21 om 13:31
De Bacchus, ENI 4301970 op bild nr. 22 van 26 is er niet in Assmannshausen, dit is in Kaub.
Naam: Jos Hoogesteger
Datum: 29-06-21 om 19:41
Een aanvulling op de Friedrich Voss: (https://www.binnenvaart.eu/dienstvaartuig/37694-friedrich-voss.html)
-ENI: 02722151
-Breedte 5,66 m
-Diepgang 1,98 m
-Bouwwerf: Krögerwerft in Schacht-Audorf, Duitsland.
-Thuishaven: Rotterdam
Naam: Jeanique Desmyter
Datum: 04-06-21 om 12:19
Geachte schipper van het binnenschip Dabricy
Namens de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) wil ik u vriendelijk vragen speciale aandacht te hebben voor de frequente aanwezigheid van jeugdige en volwassen roeiers op de Oostendse vaart tussen de Scheepsdaelebrug en de brug in Stalhille.

De roeiers zijn vertrouwd met de vaarregels en houden stuurboord om de professionele vaart niet te hinderen, maar mogen wij u ook vragen om in de mate van het mogelijke vaart te minderen op dit gedeelte van de vaart en zodoende zo weinig mogelijk golfslag ter veroorzaken. Ter hoogte van de roeivereniging staat trouwens een verbodsbord voor golfslag.

Misschien bent u er zich niet van bewust dat roeiboten zeer onstabiel zijn en dat een roeier slechts zijn riemen heeft om het evenwicht te bewaren. Wanneer een schip te veel golven veroorzaakt kan het water in de boot slaan of kunnen de roeiers moeilijk koers en evenwicht houden wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dit probleem doet zich niet enkel voor wanneer een schip met te grote snelheid de roeiboten passeert, maar tevens nog lange tijd nadat het schip gepasseerd is, omdat het water nog zeer lang blijft heen en weer klotsen, vooral tussen de betonnen boorden. Dit maakt het roeien zeer onaangenaam en soms onmogelijk.

De KRB heeft tevens een jeugdwerking, startende vanaf 11 jaar en organiseert jeugdkampen tijdens de schoolvakanties. Dit betekent dat er zich ook jonge en onervaren roeiers op het water bevinden. Zij worden opgeleid in skiff (een mans roeiboot) en ik kan u verzekeren dat het voor deze roeiers echt geen pretje is wanneer een schip te veel golven veroorzaakt.

Wij hopen op enig inlevingsvermogen van uw kant en vragen u dus vriendelijk op het traject tussen de Scheepsdaelebrug en de Stalhillebrug op de Oostendse vaart rustig te varen en zodoende golfslag te vermijden in het belang van de veiligheid van de roeiers.
Rekenend op uw medewerking danken wij u bij voorbaat,

Jeanique Desmyter
Jeugdsportverantwoordelijke
Koninklijke Roeivereniging Brugge
Waggelwater 4
8000 Brugge
Naam: Hein Sommer
Datum: 08-05-21 om 14:33
GEZOCHT
Ik doe historisch onderzoek naar een binnenvaartschip dat van 1964 tot 1973 eigendom was van schipper Willem de Lege uit Rotterdam. Wellicht heette het toen Wico. Ik kom graag in contact met mensen die meer van dit schip afweten. m.v.g. Hein Sommer
Naam: Marc Noteborn
Datum: 18-04-21 om 22:37
GEZOCHT

Misschien niet echt voor hier.

Ik ben op zoek naar Patricia Slot(t) je (haar meisjesnaam).
Ze woonde met haar ouders rond 1980-1985 in Haelen (Limburg). Haar ouders zaten op de binnenvaart.
Ik heb haar in de Heelderpeel ontmoet en we hadden telefoon nummers uitgewisseld. Daarna belden we iedere dag voor 1 of 2 uur. Na geloof ik 1 jaar hebben we toen een ontmoeting geregeld, mijn vriend ging mee en haar vrienden waren er ook. Weet alleen nog dat het een vreemde dag was en wij niet veel met elkaar gesproken hebben omdat mijn vriend alle aandacht op zich eiste.
Ik kan me nog herinneren dat ze vertelde dat ze voor timmervrouw ging leren.
Zou haar graag nog eens willen spreken.

Ik heb haar gegoochelt, Facebook, etc. helaas zonder succes, dus als iemand haar kent zou ik hulp waarderen.

Bedankt
Naam: w wissink
Datum: 06-04-21 om 16:05
ik las over de Rofra , motorspits later ook Wodan
volgens mij is ze van 1928 niet 1926, en de foto is een spits , misschien wel van Plaquet. maar de wodan van vof vanweelden/wissink had een friese kap, en de stuurhut was lager..met vr gr
Naam: sia prins
Datum: 03-04-21 om 20:02
Als Jan Verduijn even contact opneemt via de mail heb ik wat aanpassingen tav de Volharding en eventueel nog wat extra foto's
Naam: Stefan van der Oest
Datum: 27-03-21 om 10:32
https://www.binnenvaart.eu/motorvrachtschip/22691-de-dubbel.html

Plaatsnaam laatste eigenaar is Dordrecht.
Naam: Carola Smits
Datum: 19-03-21 om 09:46
Wat weet ik weinig over binnenvaart! Zag de Variatie en dacht: hoe is dat nou, het schippersleven, hoe komt zo’n auto aan en van boord, hoe doe je dat met ‘vaste verblijfplaats’, school, huisarts enz.? Is er een mogelijkheid eens een stukje mee te varen, of een museum of boek dat niet alleen schaalmodellen en foto’s laat zien?